TAPAHTUMAN ESITTELY

Huumetyöläisten neuvottelupäivät

Huumetyöläisten neuvottelupäivät on valtakunnallinen riippuvuusalan ilmiöihin keskittyvä tapahtuma, jonka kantavana teemana on ajankohtaisten aiheiden käsittely yhteisöhoidon ja yhteisöllisyyden näkökulmasta. Neuvottelupäivien tavaramerkiksi on 20 vuoden aikana muodostunut laadukas, usein kansainvälinen puhujakaarti sekä inspiroiva ilmapiiri.

20. kertaa järjestettävillä Huumetyöläisten neuvottelupäivillä kuullaan tänä vuonna kahta kotimaista alan huippua, kun yhteisöhoidon ja traumaorientoituneen työotteen asiantuntija Mai Peltoniemi sekä yhteiskehittämisen kärkinimi, tutkija Outi Hietala toimivat päivän puhujina. Tervetuloa inspiroitumaan, verkostoitumaan ja avartamaan näkökulmia!

​Varsinaisen ohjelman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus vapaamuotoiseen yhdessäoloon Lapinlahden Lähteen viihtyisässä miljöössä. Sauna lämpiää ja myös uimassa pääsee käymään. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisuus ja ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden.

mai2.jpg

Mai Peltoniemi on sosionomi YAMK, kokemustutkija ja yhteisövalmentaja, jonka erityisalaa ovat mm. riippuvuus ja siitä toipuminen, yhteisöllisyys sekä trauma ja dissosiaatio. Traumainformoidussa päihdetyössä päihteidenkäyttö nähdään oireena muista vakavammista ongelmista, kuten esimerkiksi lapsuudenaikaisista haitallisista kokemuksista.

outi2.jpg

Outi Hietala (VTT, työnohjaaja) on yhteiskehittämisen asiantuntija erityisesti päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kokemusasiantuntijuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen saralla. Yhteiskehittämisessä asiakkaan rooli muuttuu avun saajasta osalliseksi, vastavuoroiseksi toimijaksi yhteistyössä ammattilaisen kanssa. Outi pyrkii murtamaan kuntoutujiin liittyviä ennakkoluuloja ja luomaan uusia tapoja toimia yhdessä.

TAPAHTUMAN TIEDOT

Kartta

AIKAPerjantai 26.8.2022 klo 8.30-15.30 (sitovat ilmoittautumiset 17.8.2022 mennessä)

PAIKKALapinlahden lähteen auditorio, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki

HINTA120€ / osallistuja, Steryn jäseniltä 100€. Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan.

JÄRJESTÄJÄTSuomen terapeuttisten yhteisöjen ystävät STERY ry, A-Kiltojen Liitto ry, Kalliola Oy, Evipro Oy, Suoja-Pirtti ry, VAK ry

 

OHJELMA PE 26.8.2022

8.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.00 Mai Peltoniemi: Traumaosaaminen osana päihdetyötä
11.00 Lounas
11.45 “Hepolle kenkää”-palkinnon julkistaminen
12.15 Outi Hietala: Asiakkaan ääni mukaan hoidon kehittämiseen – miksi ja miten käynnistää yhteiskehittämistä?
13.15 Kahvitauko
13.45 Työpajatyöskentelyä
14.45 Yhteenveto ja päivän lopetus
15.30 Mahdollisuus vapaamuotoiseen yhdessäoloon ja saunomiseen

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen on suljettu.

JÄRJESTÄJÄT

logo.png
akilta.png
logo2-150x150.png
evipro_logokuva.jpg
vakry.png
Vie ylös