outijamai.jpg

Traumainformoitu päihdetyö sekä yhteiskehittäminen (videotallenne)

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi vuoden 2020 Huumetyöläisten neuvottelupäivät siirtyivät alkukesään 2021. Neuvottelupäivien 2020 asiantuntijavieraat Outi Hietala ja Mai Peltoniemi antavat esimakua puheenvuoroistaan allaolevassa Zoom-tallenteessa.

mai2.jpg

Mai Peltoniemi on sosionomi YAMK, kokemustutkija ja yhteisövalmentaja, jonka erityisalaa ovat mm. riippuvuus ja siitä toipuminen, yhteisöllisyys sekä trauma ja dissosiaatio. Traumainformoidussa päihdetyössä päihteidenkäyttö nähdään oireena muista vakavammista ongelmista, kuten esimerkiksi lapsuudenaikaisista haitallisista kokemuksista.

outi2.jpg

Outi Hietala (VTT, työnohjaaja) on yhteiskehittämisen asiantuntija erityisesti päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kokemusasiantuntijuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen saralla. Yhteiskehittämisessä asiakkaan rooli muuttuu avun saajasta osalliseksi, vastavuoroiseksi toimijaksi yhteistyössä ammattilaisen kanssa. Outi pyrkii murtamaan kuntoutujiin liittyviä ennakkoluuloja ja luomaan uusia tapoja toimia yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vie ylös